Så får du enklast bostadslån vid flytt

För den som jobbar inom exempelvis gruvindustrin kan det bli aktuellt att flytta när gruvdriften i en viss stad läggs ner. Som vid fallet med Dannemora gruva så kan inte gruvdrift pågå i samma stad för evigt. För dig som vill följa med gruvdriften när den flyttar kan det bli aktuellt att få ett bostadslån och det snabbt, då finns det även en del saker att tänka på.

Framtiden för gruvdrift

För dig som jobbar inom gruvindustrin kommer det knappast som en överraskning att det skett stora förändringar under de stora åren. För Dannemora gruva innebar konkursen att många förlorade arbetet. Om gruvdriften kommer upptas fullskaligt igen återstår att se, men under tiden finns det flera gruvor som erbjuder arbete. Att flytta till ett nytt område med gruvdrift kan verka som ett stort steg, men kan ske mycket smidigt beroende på om du hittar en bostad och får ett bostadslån.

Hitta ett bostadslån vid flytt

För dig som behöver flytta till ett nytt gruvområde finns det flera saker att tänka på angående bostadslån. Dels behöver du ha en god översikt över din privatekonomi för att få igenom ditt lån. Bland annat kan du tänka på följande:

  1. Samla dina lån och krediter. Inför ett nytt bostadslån är det alltid en god idé att se över befintliga lån och krediter. För den som har många mindre lån kan det vara en god idé att samla dessa i ett stort lån. Detta eftersom att det dels ger dig en lägre månadskostnad, men det kan även visa banken att du har koll på din privatekonomi.
  2. Minska dina utgifter. Om du förlorar din anställning och tvingas flytta kan det vara klokt att minska sina utgifter. Även om du har en stor del av din inkomst försäkrad kan det vara tryggt med besparingar och det gör även att banken känner en större trygghet.
  3. Hitta anställning. Innan du ansöker om ett bostadslån är det klokt att redan ha ett arbete. För den som tvingas flytta kan det vara lättare sagt än gjort, men det kan innebära att du får det betydligt enklare att få ett bostadslån. Även om du får ett bostadslån beviljat utan arbete kan du få mycket bättre villkor om du har en fast anställning.

Genom att följa dessa steg förbättrar du dina chanser att få ett bostadslån. Det gäller dock även att hitta rätt långivare för just dig. Ett bra sätt att göra det är att jämföra bostadslån via Bostadslån.com. Där kan du se aktuella räntor för bolån och hitta den långivare som passar dig bäst.